Beugels

Beugels

Uitneembare beugel

Uitneembare beugels zoals “het plaatje”, het “Twin Block” ( dit is een patiënt vriendelijkere uitvoering van de zogenaamde, door veel patiënten verafschuwde, “blokbeugel”.Met het Twin Block kan wel goed gesproken en ook gegeten worden. Soms wordt ook de “buitenboordbeugel” gebruikt die echter alleen ’s avonds en ‘s nachts in het eigen huis wordt gedragen. Bij het gebruik van uitneembare apparatuur wordt in onze praktijk om de juiste draagtijd door de patiënt te stimuleren gebruik gemaakt van een elektronische chip die in de beugel wordt ingebouwd.


Vaste beugel
 
Vaste beugels door veel mensen aangeduid als “slotjesbeugel” of “bracketsbeugel”. Wij maken voor wat de brackets betreft gebruik van de meest moderne brackets de zogenaamde zelf-ligerende brackets, zowel in roestvrij stalen als transparate uitvoering. In voorkomende gevallen wordt er in onze praktijk gebruik gemaakt van een recente nieuwe ontwikkeling tw. Botschroefjes (TAD) die kunnen helpen bij het verplaatsen van tanden en kiezen.

Nachtbeugel

Nachtbeugels die gebruikt worden om na het afloop van de behandeling het resultaat goed vast te houden, dit is vaak een combinatie van een “draadje” achter de tanden geplakt met een transparante nachtbeugel die bij ons in de praktijk de “tandpyjama” wordt genoemd.