Plaatbeugel

Plaatbeugel

Uitneembare beugels ( “een plaatje”) zijn er in vele soorten en kunnen om diverse redenen gebruikt worden. Een plaatje kan gedragen worden om tanden en kiezen op een bepaalde manier te verplaatsen, soms wordt een plaatje juist gedragen om bepaalde tanden en kiezen  niet hun natuurlijke beweging te laten maken of om hun natuurlijke groeirichting bij te sturen.

Uitneembare beugels worden 24 uur per etmaal gedragen dus op school, op de fiets, voor de televisie, tijdens het eten, in bed etc..

De enige momenten dat deze beugel niet gedragen wordt zijn tijdens het tanden poetsen,inspannende teamsporten ( voetbal, hockey, handbal enz.), gymnastiekles op school en tijdens zwemmen.

De ervaring van kinderen heeft ons geleerd dat de eerste paar dagen lastig zijn en daarna is het “kat in ‘t bakkie” !!!! Het spreken met de beugel is na enkele dagen weer geheel normaal, licht pijnlijke tanden en kiezen voelen weer pijnloos na enkele dagen. Het eten zal de eerste dagen moeizaam verlopen maar daarna weer snel gewoon aanvoelen.

Belangrijk

Draagtijd 24 uur per etmaal , ook tijdens het eten.

Na elke maaltijd tanden poetsen en ook de beugel reinigen

Bij hardnekkige aanslag enige tijd in schoonmaakazijn leggen

Tijdens sport, gymnastiekles en zwemmen beugel uit en bewaren in beugeldoosje

Bij klachten contact opnemen met praktijk maar beugel toch zo goed mogelijk blijven dragen

Even doorbijten!!!