Vaste beugel

Vaste beugel

Met een vaste beugel wordt bedoeld de beugel die bestaat uit op de tanden  en kiezen vastgeplakte brackets waar vervolgens weer een metalen draad aan wordt vastgemaakt die in staat is tanden en kiezen te bewegen.

Brackets bestaan  er in vele soorten en uitvoeringen. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de meest moderne brackets de zogenaamde zelfligerende brackets die zowel in een metalen als een transparante uitvoering bestaan.

Brackets worden met behulp van een soort lijm vastgeplakt op de tanden en kiezen en kunnen bij het einde van de behandeling weer worden verwijderd waarna de lijmresten worden weg gepolijst.

Wanneer de patiënt tijdens het dragen van de brackets voldoende zijn of haar best heeft gedaan om een onberispelijke mondhygiëne te betrachten zal er na het verwijderen van de brackets een prachtig gebit te voorschijn komen.

Is de mondhygiëne minder goed geweest dat is de kans zeer groot dat er schade aan de kiezen en tanden is opgetreden en die is dan zichtbaar als witte vlekken die niet weg te polijsten zijn of zelfs tandbederf (gaatjes) dat door de tandarts behandeld (gevuld) moeten worden.

Belangrijk

Voorkom losse brackets en gebroken draadjes

Zorg voor onberispelijke verzorging van gebit en beugel

Volg de gegeven adviezen voor 100% op

Beugelen is teamwerk: Tandarts + patiënt

Neem contact op met de praktijk in geval van problemen